Prvi portal za medicinski turizam u CG | Ekonomist

Prvi portal za medicinski turizam u CG

U okviru projekta “MMT IS – Montenegrin Medical Tourism Information” kreiran je prvi onlajn portal za medicinski turizam u Crnoj Gori, na kome se mogu naći informacije o medicinskim ustanovama i smještajnim kapacitetima.

Portal daje pacijentima mogućnost boljeg informisanja, samim tim i boljeg zdravstvenog tretmana i kvalitetnijih medicinskih usluga”, saopštili su osnivači portala.

Na njemu je predstavljeno 915 medicinskih ustanova i 362 hotela i apartmana.

“Pored pomenutih registara medicinskih ustanova i smještajnih kapaciteta, portal sadrži i osnovne informacije o Crnoj Gori i lokalnim turističkim orgnizacijama. Korisnicima portala je omogućena jedinstvena pretraga registara sa jedinstvenim prikazom lokacija, a sve informacije su dostupne kako na našem, tako i na engleskom jeziku”, saopšteno je.

Kako su istakli osnivači portala, realizacija tog projekta može imati poseban značaj kada su u pitanju pacijenti iz inostranstva.

“Naime, cijene medicinskih usluga u Crnoj Gori su znatno niže nego cijene istih u zemljama Evropske Unije, a postojanje ovakvog portala omogućava veću vidljivost i bolju dostupnost informacija o zdravstvenim uslugama, posebno kada je ova ciljna grupa u pitanju”, naglasili su oni.

Projekat je najvećim dijelom finansiran iz IPA fondova, a osim Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran koji je nosilac projekta, partneri su NVO „ZON-a – Znanje, obrazovanje i nauka“ i BILD studio.

Komentariši

Top