Prosječna zarada 510 eura | Ekonomist

Prosječna zarada 510 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je, prema podacima Monstata, iznosila 510 eura, što je 0,4 odsto više nego u martu.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u aprilu je u odnosu na isti mjesec prošle godine pala 0,4 odsto.

Prosječna bruto zarada u martu iznosila je 765 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u aprilu u odnosu na mart zabilježile rast od 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,3 odsto.

Prosječne zarade bez poreza i doprinosa u aprilu su porasle u sektorima snabdijevanje električnom energijom 6,9 odsto, vađenje ruda i kamena 3,9 odsto, građevinarstvo 3,4 odsto, zdravstena i socijalna zaštita 1,8 odsto, snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 1,3 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,2 odsto, državna uprava i odbrana jedan odsto, umjetnost zabava i rekreacija i saobraćaj i skladištenje po 0,9 odsto i trgovina na veliko i malo 0,8 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 10,8 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 3,1 odsto, informisanje i komunikacije tri odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti i usluge smještaja i ishrane po 1,8 odsto, prerađivačka industrija 1,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 0,9 odsto i obrazovanje i poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo po 0,2 odsto.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top