Prosječan septembarski račun za struju 29 eura | Ekonomist

Prosječan septembarski račun za struju 29 eura

Domaćinstva su u septembru potrošila 87.426.128 kilovatsati električne energije, što je 29,6 odsto manje u odnosu na avgustovsku potrošnju, odnosno 0,5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom septembra 2016. godine, kažu iz EPCG.

Prosječan septembarski račun za struju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 28,74 eura.

“Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,89 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 36,65 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće svega 0,65 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 0,94 odsto kupaca”, kažu iz EPCG.

Septembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće čak 54,1 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 183.587 kupaca.

IZ EPCG podsjećaju da od 1. novembra kreće peti ciklus akcije “Podijeli teret”.

“Akciji se mogu priključiti sva domaćinstva koja imaju dugovanja po osnovu utrošene električne energije. Uslov je da su plaćena tri poslednja računa, a učešćem u ovoj akciji domaćinstva dug izmiruju u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, bez učešća i uz obustavu daljeg obračuna zatezne kamate, dok je ugovor na snazi”, objašnjavaju oni.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top