Projekat uređenja Sutomora vrijedan 5,2 miliona eura | Ekonomist

Projekat uređenja Sutomora vrijedan 5,2 miliona eura

Vrijednost cjelokupnog projekta uređenja Sutomora, odnosno radova kroz IV faze, procjenjen je na 5,2 miliona eura, saopšteno je na sastanku koji je održan u Upravi javnih radova ovim povodom.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i direktor JP za upravljanje morskim dobrom Crne Gore Predrag Jelušić sa saradnicima.

Kako su naveli iz Morskog dobra, njihovi predstavnici danas su Upravi javnih radova dostavili kompletnu tehničku dokumentaciju projekta uređenja Sutomora koju je izradilo ovo preduzeće, kao preduslov za raspisivanje Javnog poziva.

– Prva faza podrazumjeva izgradnju trga i dijela šetališta na kojem su predviđene ugostiteljske terase, koje kroz ovaj projekat treba da dobiju unificiran i sveden izgled, sa konstrukcijama od lakih materijala i diskretnih boja. Popločavanje trga i šetališta vršiće se prema projektnoj dokumentaciji kvalitetnim kamenim pločama bijele boje. Za I fazu, od ukupno IV faze rekonstrukcije, planiran je iznos od preko milion eura, od čega je JP za upravljanje morskim dobrom izdvojilo 425.000 eura, dio sredstava izdvojila je Opština Bar i dio sredstava Uprava javnih radova, koja će biti nosilac projekta. Očekivanja su da radovi na I fazi rekonstrukcije Sutomora krenu već od jeseni – saopšteno je iz Morskog dobra.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top