Projekat NTO: Na tržište zajedno sa italijanskim i albanskim preduzećima | Ekonomist

Projekat NTO: Na tržište zajedno sa italijanskim i albanskim preduzećima

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore predstavila je u Podgorici inovativni klaster za prekogranični turizam malih i srednjih preduzeća po nazivom Innotourclust. Pomenuti klaster je dio prekograničnog IPA programa Italija, Albanija i Crna Gora, koji će podrazumijevati prije svega zajedničko nastupanje malih i srednjih preduzeća iz ovih zemalja na turističkom tržištu.

Prema riječima saradnika u NTO, Filipa Burzana, da bi klaster funkcionisao potrebno je udruživanje preduzeća, od dobavljača hrane do nacionalnih parkova.

– Turizam bi trebao biti organizovaniji i više integrisan sa lokalnim malim i srednjim preduzećima kako bi se zadovoljio što veći trend za turističkim iskustvom u kontaktu sa lokalnim preduzećima. Zajedničko nastupanje na tržištu bi bio krajnji rezultat ovog klastera -poručuje Burzan i dodaje da bi klaster funkcionisao, potrebno je ojačati saradnju između lokalnih turističkih preduzeća i agencija, što je osnovni plan ovog projekta.

Projekat će trajati dvije godine, tačnije do aprila 2020. godine, a ukupna vrijednost je oko 882.000 eura. Vodeći partner je Privredna komora Italije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top