Proizvodnja u Franci odvija se nesmetano, sačuvana radna mjesta | Ekonomist

Proizvodnja u Franci odvija se nesmetano, sačuvana radna mjesta

U kompaniji Mesopromet Franca u Bijelom Polju, koju je zahvatio veliki požar prije skoro četiri mjeseca nesmetano se odvija proizvodnja, a u toku je izrada projekata i planova za igradnju nove fabrike, kazali su u razgovoru za TV Pink M iz te kompanije. Fabrika broji oko 1400 radnika, a dodatno su zaposleni i sezonski radnici čime je ispunjeno obećanje vlasnika kompanije Hilmije France da nijedan radnik neće ostati bez posla.

Skoro četiri mjeseca nakon velikog požara u fabrici Mesopromet Franca u Bijelom Polju proizvodnja se nesmetano odvija i kompanija je spremno odgovorila zahtjevima svih trgovačkih lanaca, kažu za Pink M iz kompanije. Trenutno se radi projekti i planovi za izgradnju nove fabrike.

“Proizvodnju smo prebacili u novootvorenu fabriku za proizvodnju mesa bez dima koja je otvorena u oktobru prošle godine. Tu smo prilagodili sve pogone i nastavili nesmetanu prizvodnju čiji je kapacitet sad i 90 posto“, kazala je portparolka kompanije Milica Kočović.

Nakon velikog požara krajem aprila, vlasnik kompanije Hilmija Franca obećao je da nijedan radnik neće ostati bez posla. Svoje obećanje, prema riječima Kočovićeve, vlasnik kompanije je i ispunio.

“Zaposlili smo samo radnika više, sezonske radnike kao i svake godine, kao i određen broj radnika koji rade na rekonstrukciji fabrike. Tako da kompanija Mesopromet broji oko 1400 radnika“, navela je ona.

To što je veliki broj Bjelopoljaca našao zaposlenje upravo u kompaniji Mesopromet značajno je i te kako za opštinu Bijelo Polje, kaže Kočović.

Računajući i radnike u marketima ukupno ih je oko 700.  Dodaje i da su u kompaniji zadovoljni podrškom koju su dobili kako od države, tako i ostalih privrednih društava.

“Mogu da navedem da je država u saradnji sa Privrednom komorom CG stvorila jedan trim i napravili su akcioni plan putem kojih su nas oslobodili određenih obaveza i obećali pomoć u izgradnji i projektovanju nove fabrike”, istakla je ona.

Temelj za novu fabriku trebalo bi da bude postavljen već u oktobru.


 

Izvor: Pink M/Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top