Proizvodnja iPhone X modela na vrhuncu | Ekonomist

Proizvodnja iPhone X modela na vrhuncu

Prema riječima poznatog analitičara KGI-a Ming-Chi Kuoa, proizvodnja iPhone X telefona dosegla je najvišu tačku, što znači da Foxconn sada svaki dan proizvede 550.000 jedinica.

Ista stvar se događa i u pogonima dobavljača komponenti koji sada punim kapacitetom izrađuju djelove za najnoviji Apple-ov telefon, pa je tako izrada LTE antena Careera uvećana prošlog mjeseca za 100%, dok su dot projekcioni moduli kompanija Sharp i LG koji se koriste u TrueDepth kameri dosegli 90 posto kapaciteta proizvodnje.

Kuo kaže kako očekuje da će prodaja novog telefona u prvom kvartalu 2018. ići sporije nego što se očekivalo, ali to je iz tog razloga što će se u četvrtom kvartalu 2017. popeti za 10 i više posto od planirane. To znači da će dio telefona za koje se isporuka očekivala početkom 2018. biti isporučen prije kraja ove godine.

Za kraj, Kuo kaže da potražnja za iPhone-om X nije slaba kao što se to u nekim medijima pričalo vezano za visoku cijenu, već su isporuke u startu išle nešto sporije dok Apple nije napokon prisilio dobavljače da se malo zahuktaju.


 

Izvor: Itvesti.info

Komentariši

Top