Program “Stop sivoj ekonomiji” prilika za zaposlenje 190 visokoškolaca

Zavod za zapošljavanje obučavaće 190 visokoškolaca sa njihove evidencije u sklopu Programa “Stop sivoj ekonomiji”.

Na današnjoj sjednici za ovaj program je opredijeljeno 696.000 eura.

Viskokoškolci će biti zaposleni na period od sedam mjeseci, tačnije od 1. juna do 31. decembra. Njihova mjesečna zarada iznosiće 300 eura.

Program je namijenjen nezaposlenim visokoškolcima, mlađim od 30 godina, sa radnim iskustvom, u najkraćem trajanju od devet mjeseci.

Nosilac Programa biće Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a realizovaće ga ZZZCG u saradnji sa Poreskom upravom, Upravom za inspekcijske poslove, Upravom policije i Upravom carina.

Program se sprovodi već četvrtu godinu, a prvi put je partner Uprava carina.

ZZZCG će sufinansirati sa 60.000 eura, realizaciju Projekta Neka bude čisto, a i ove godine predviđeno je angažovanje 100 lica, sa otežanim faktorima zapošljavanja, iz evidencije Zavoda. Oni će se zaposliti, na period od pet mjeseci, u javnim komunalnim preduzećima na održavanju magistralnih i regionalnih puteva u svim opštinama u Crnoj Gori.

Odlukom Upravnog odbora usmjereno je 40.000 eura za kreditno otvaranje osam novih radnih mjesta u Bijelom Polju, Kolašinu i Nikšiću, u poljoprivrednoj djelatnosti, zanatstvu i uslugama.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top