Proglašena Biznis zona kod nikšićke Željezare | Ekonomist

Proglašena Biznis zona kod nikšićke Željezare

Danas je na sjednici nikšićkog lokalnog parlamenta dogovoreno formiranje biznis zone Istok, koja će obuhvatati prostor od 72,4 hektara kod nikšićke Željezare i omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i veći dolazak investitora. Odbornici su na sjednici jednoglasno usvojili odluku o proglašenju biznis zone Istok, u okviru koje se mogu obavljati djelatnosti iz oblasti industrije i proizvodnje.

Glavni menadžer Opštine, Živko Kecojević, rekao je da se donošenjem odluke o proglašenju biznis zone Istok stvoreni bitni preduslovi za ulaganja i podsjetio da je Skupština Opštine 15. decembra donijela odluku o njenom osnivanju.

– Preostala su još dva akta da bismo mogli raspisivati javne pozive za potencijalne korisnike biznis zone. Donošenjem razvojnog plana i odluke o proglašenju bizns zone stvaraju se preduslovi da možemo raspisati javni konkurs i ponuditi zemljište za ulaganja – kazao je Kecojević na sjednici I dodao da je to bio preduslov da se omogući poboljšanje zapošljavanja i razvoj ekonomije Nikšića i Crne Gore.

On je, govoreći o biznis zoni Istok, rekao da je od 72,4 hektara infrastrukturno uređeno oko 64 hektara, a da je, kada je riječ o slobodnim površinama, jedino zauzet prostor Kovačnice koji iznosi oko jedan hektar.

– Sva ostala površina, što znači prostor oko Željezare koji čine sastavni dio biznis zone, slobodan je i spreman za ulaganje. Prostorno-urbanističkim planom Opštine i generalnim urbanističkim rješenjem za tu zonu je predviđena industrija i proizvodnja, tako da potencijalni korisnici mogu obavljati širok spektar djelatnosti – naglašava menadžer nikšićke opštine.

 

Komentariši

Top