Produžen rok za dostavljanje ponuda za zakup lokacije Donja Arza | Ekonomist

Produžen rok za dostavljanje ponuda za zakup lokacije Donja Arza

Vlada Crne Gore

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte u Vladi Crne Gore produžio je rok za dostavljanje ponuda na međunarodni tender za davanje u dugoročni zakup zemljišta i akvatorijuma na lokaciji Donja Arza u Opštini Herceg Novi, do 31. maja i to je deseti put da se tender produžava. Produžen je i rok za otkup tenderske dokumentacije, do 24. maja.

Prethodni rok za dostavljanje ponuda bio je 3. mart, dok se tenderska dokumentacija mogla otkupiti do danas. Tender za dugoročni zakup, od 31 do 90 godina, zemljišta i akvatorijuma na lokaciji Donja Arza raspisan je sredinom novembra 2014. godine.

Pravo da dostave ponude imaju iskusni domaći i strani investitori, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju turističkih kompleksa. Potencijalni zakupci imaju obavezu finansiranja, projektovanja, gradnje i upravljanja turističkim kompleksom.

U zakup se izdaje zemljište površine 94,68 hiljada metara kvadratnih i akvatorijuma od 4,69 kvadratnih metara. Lokacija se nalazi u blizini tvrđave Arza, austrougarske građevine smještene na istoimenom poluostrvu i u blizini plaže Žanjice, na putu za Plavu špilju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top