Prodaje se Hipo banka

Prodaje se Hypo banka

Proces prodaje mreže banaka Hypo Alpe Adria na Balkanu trebalo bi da bude okončan u junu.

Kako se navodi u saopštenju, proces izdvajanja mreže Hypo Alpe Adria banke na jugoistoku Evrope, koja je prodata američkom fondu “Advent” i EBRD-u, iz ustanove za razgrađivanje posrnule austrijske banke (Heta) je okončan.

Učesće “Heta“ u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori je pravno i operativno povučeno, navodi se u saopštenju.

Mrežom banaka na Balkanu ubuduće će upravljati “Hypo group Alpe Adria AG“ (HGAA), koja ima sjedište u Klagenfurtu.

Oko 200 službenika ranije Hypo Alpe Adria international su preuzeti, a dalji potrebni koraci, uključujući procese odobrenja, biće nastavljeni po planu, pa, kako podvlači HGAA, ne treba računati sa odlaganjima u zaključenju procesa prodaje.

„HGAA je snažna grupacija banaka sa stopom kapitala od više od 20 odsto i raspolaže sa više od dvije milijarde eura kratkoročnih finansijskih sredstava“, dodaje se u saopštenju.

Sporazum o prodaji mreže Hypo na Balkanu zaključen je krajem decembra između Heta i konzorcijuma koji čine Advent i EBRD.

Izvor:Tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top