Prodaje se Financial Times

Britanska izdavačka kuća “Pearson Plc” razmatra prodaju čuvenog dnevnog lista “Financial Times”, nakon što je nekolicina kupaca izrazilo interesovanje za njegovo preuzimanje, javila je njujorška agencija “Bloomberg” pozivajući se na dva izvora upoznata sa situacijom.

Prodaja bi mogla biti teška i više od milijardu funti, dok trenutna tržišna vrijednost “Pearsona” iznosi oko 10,3 milijardi funti. Kao potencijalni kupac spominje se nemačka medijska grupacija “Axel Springer”.

Iako još nije pokrenut postupak prodaje, FT bi, kako prenosi “Bloomberg”, mogao privući interes medijskih kompanija, ali i drugih investitora iz Evrope, Bliskog istoka i Azije.

List je osnovan 1888. godine u Londonu i u poslednje vrijeme ima tiraž od oko 2,2 miliona čitalaca širom svijeta. Glavni rival FT-a je “Wall Street Journal” čija čitanost se kreće oko 2,4 miliona.

Izvor: Seebiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top