Prodaje se dio imovine brodogradilišta Bijela

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić, odobrio je prodaju imovine tog preduzeća koja se nalazi u koncesionom području, konzorcijumu koji čine Adriatic Marinas i Damen za 2,65 miliona eura.

Ostojić je kazao da je odluku poslao konzorcijumu službenom poštom, piše Pobjeda.

Odlukom stečajnog upravnika, Adriatic Marinas i Damen kupuju svu imovinu u koncesionom krugu osim upravne zgrade, kao i opremu koja je usko vezana za te objekte.

Konzorcijum koji čine holandski Damen i Adriatic Marinas, koji upravlja Porto Montenegrom, jedini je dostavio ponudu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje luke Bijela, na tender koji je bio otvoren do 17. februara prošle godine.

Koncesija obuhvata prostor u ograđenom krugu brodogradilišne luke sa operativnom obalom i gatovima, ukupne površine 108,29 hiljada metara kvadratnih. Površina pod objektima zahvata nešto više od 25 hiljada metara kvadratnih.

Koncesiju daje Vlada i to na 30 godina, uz obavezno minimalno ulaganje od 20 miliona eura.


 

Izvor: Pobjeda

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top