Prodaja Nikea skače usprkos kontroverznoj reklami | Ekonomist

Prodaja Nikea skače usprkos kontroverznoj reklami

Jedan od najpopularnijih sportskih brendova, kompanija sportske odjeće i opreme Nike, uprkos reklami s Colinom Kaepernickom, zabilježila je rast prodaje od 31 posto, javlja Time.

Kompanija Nike je početkom septembra započela s novom kampanjom i reklamom u kojoj glavnu ulogu ima nepoželjan igrač američkog fudbala.

Kaepernick je prošle godine izazvao val negodovanja širom SAD-a kada je tokom intoniranja himne prije utakmice klečao i protestvovao protiv rasne nejednakosti.

Njegova je reakcija mnoge razbjesnila, smatrajući tako da ne poštuje američku himnu, a svoj komentar na cjelokupnu situaciju dao je i Donald Trump.

Igrač se zamjerio i vođstvu Američkog fudbalskog saveza, a nakon emitovanja reklame mnogi su počeli uništavati lične Nikeove proizvode te najavili da će bojkotovati kompaniju.

Ipak, Nikeova odluka ne samo da se pokazala odličnom reklamom zbog prodaje, već su i vrlo jasno, kao velika korporacija, zauzeli određeni stav prema cjelokupnoj situaciji te tako dali podršku omalovažavanom NFL igraču.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top