Prodaja Fijata u Evropi porasla 17,7 odsto

TORINO – Italijansko-američki proizvođač automobila Fijat Krajsler Automobili (FCA) prodao je u junu ove godine u Evropi 87.438 vozila, 17,7 odsto više u odnosu na isti mjesec 2014, saopšteno je iz kompanije.

Rezultati FCA nadmašili su ukupan rast prodaje na evropskom tržistu automobila koji je u junu iznosio 14,8 odsto na godišnjem nivou, prema podacima Asocijacije evropskih proizvođača automobila (ACEA), prenosi agencija ANSA.

“Premašili smo prosjek u industriji šesti uzastopni mjesec, uz najveći rast prodaje od januara 2010. i uvećali smo tržišni udio u Evropi na 6,2 odsto”, navodi FCA.

Kompanija je takođe premašila prosjek industrije od početka godine, uz rast prodaje od 12,6 odsto, na 473.000 vozila, i udoo od 6,4 odsto na evropskom tržištu

ACEA navodi da je u Evropi prošlog mjeseca registrovano 1,41 milion novih automobila, dok je u šest mjeseci zaključno sa junom prodato 7,41 milion vozila, 8,2 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor tanjug

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top