Pritisak SAD firmi, hoće na Kubu | Ekonomist

Pritisak SAD firmi, hoće na Kubu

Vašington — Najmanje 30 američkih kompanija i udruženja saopštili su da će izvršiti pritisak na Kongres SAD da okonča trgovinski embargo koji su SAD uvele Kubi 1962.

Predstavnici tih poljoprivrednih i prehrambenih kompanija, čija imena agencija AP ne navodi, rekli su da žele da iskoriste prednosti nedavnog otopljenja odnosa između dvije zemlje kako bi embargo bio okončan.

Američki sekretar poljoprivrede Tom Vilsak rekao je da predsjednik SAD Barak Obama “jedva čeka” da sa Kongresom počne debatu o tome na koji način da bude promovisana pozitivna promjena na Kubi.

Statistika nagovještava da bi 2014. godina mogla biti najgora godina u posljednjoj deceniji kada se radi o američkom izvozu na Kubu.

Obama je krajem prošle godine objavio da želi da uspostavi pune diplomatske odnose sa Kubom, i da radi na ukidanju višedecenijskog američkog trgovinskog embarga toj zemlji.

 

Izvor: Beta
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top