Prijestonica za imovinu Oboda nudi 2,5 miliona eura

Prijestonica Cetinje jedina je dostavila ponudu na oglas za kupovinu imovine Elektroindustrije Obod u stečaju, ponudivši za nju 2,5 miliona eura, saznaju Dnevne novine.

Riječ je o gornjem kompleksu nekadašnjeg privrednog giganta, površine oko 150.000 kvadrata, koji uključuje fabriku veš mašina, skladišta i kancelarije. Ponudu je juče u Privrednom sudu otvorio stečajni upravnik cetinjske fabrike Nikola Vujačić, u prisustvu punomoćnika Prijestonice Marka Brnovića.

– Uz ponudu je dostavljen dokaz o uplati depozita u iznosu od 25.515 eura – navodi se u zapisniku u koji su Dnevne novine imale uvid.

Konstatujući da ponuda ispunjava sve uslove propisane oglasom, Vujačić je najavio da će odluku o njoj donijeti u propisanom roku tokom naredne sedmice.

Skupština Prijestonice Cetinje donijela je prošlog mjeseca odluku da dostavi ponudu za kupovinu imovine Oboda. Ukoliko ponuda bude prihvaćena, Prijestonica će iskoristiti zapuštene hale za privlačenje investitora, smještaj malih i srednjih preduzeća, te time i za otvaranje novih radnih mjesta.

Oglasom, koji je bio otvoren do juče, predviđena je bila i prodaja poslovnog prostora u Pančevu od 79 kvadrata po cijeni od 39.900 eura, kao i opreme i repromaterijala procijenjenih na oko 100.000 eura, ali za ovaj dio imovine Oboda nije bilo ponuda.

________________________________________________________________________________

Izvor: DN

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top