Prijavili 43,85 miliona poreza na profit

Porez na profit preduzeća plaća se po stopi od devet odsto, dok je rok za njegovo prijavljivanje kraj marta tekuće za prethodnu godinu.

Iz PU su kazali da prošle godine na prvom mjestu po plaćenom porezu nijesu bile kompanije iz sektora telekomunikacija, već firma iz oblasti građevinarstva. Iz PU nijesu naveli imena kompanija koje su rekorderi po tom porezu.

“Najveći iznos poreza na dobit od 1,5 miliona eura prijavila je jedna kompanija koja posluje u djelatnosti proizvodnje svježeg betona”, kazali su iz PU.

Pobjedi je potvrđeno da se radi o Bemaksu, kojem je proizvodnja svježeg betona osnovna djelatnost, kao i da je profit kompanije za prošlu godinu bio 18 miliona eura.

Proizvodnja svježeg betona počela je da raste od 2015, što je nastavljeno u prošloj, a što se povezuje sa gradnjom auto-puta Bar – Boljare.

Na drugom mjestu sa 1,24 miliona eura poreza je firma koja posluje u djelatnosti telekomunikacija, a na trećem sa 786,4 hiljada neka od banaka.

I na četvrtom mjestu sa 752,88 hiljada eura bila je kompanija koja posluje u djelatnosti bankarskih usluga, a na petom, sa 576,1 hiljadu poreza, firma koja posluje u djelatnosti vađenja mrkog uglja i lignita.

Iz PU su saopštili da je tih pet kompanija prijavilo i blagovremeno platilo porez.

 

Izvor:Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top