Prihodi AXA grupe u 2014. - 92 milijarde eura

Prihodi AXA grupe u 2014. – 92 milijarde eura

Ukupni prihod AXA Grupe, globalnog lidera u osiguranju, na kraju 2014. godine bio je 92 milijarde eura, što je povećanje od 3 odsto u poređenju sa godinom prije toga.

Kako je saopšteno na konferenciji za novinare u sjedištu kompanije u Parizu, neto dobit na kraju prošle godine iznosila je 5 milijardi eura, 12 odsto više nego godinu dana ranije. Zbog dobrih rezultata Bord direktora kompanije predložio je povećanje dividende po akciji za 17 odsto u odnosu na 2013. godinu.

„Bila je ovo još jedna godina u kojoj su naši prihodi porasli u svim oblastima poslovanja, a ostvareni neto rezultat od preko 5,1 milijardi eura najveći je u istoriji kompanije. Uz maksimalan rast u svim linijama biznisa održali smo disciplinu u profitabilnosti i efikasnosti poslovanja. Dobro smo pozicionirani da u ovoj godini uspješno zaokružimo naš petogodišnji plan. Ubrzaćemo transformisanje naših aktivnosti, nastaviti da se prilagođavamo digitalnoj revoluciji i razvijamo nova partnerstava kako bi još više unaprijedili kvalitet servisiranja i zadovoljstvo klijenata“, izjavio je Henri de Castries, predsjednik i generalni direktor AXA Grupe.

Na rast ukupnih prihoda uticalo je povećanje premije životnih osiguranja za 3 odsto, koje je ostvareno zahvaljujući odličnoj realizaciji plana kako na tržištima u razvoju, tako i na tržištima najrazvijenijih zemalja. Ukupna premija životnih osiguranja AXA Grupe iznosi preko 55 milijardi eura, dok je u oblasti neživotnih osiguranja premija dostigla 29,5 milijardi eura, što je za 1 odsto više nego godinu dana ranije. U upravljanju imovinom, trećoj osnovnoj oblasti poslovanja kompanije, prihodi su povećani za 4 odsto.

Globalno prisustvo AXA Grupe u prošloj godini prošireno je na 3 nova tržišta, pa kompanija danas posluje u 59 zemalja svijeta. Samo u prošloj godini broj klijenata povećan je za 1 milion. Danas je preko 103 miliona ljudi širom svijeta osigurano u AXA Grupi. Ukupan broj zaposlenih iznosi 157.000.

AXA Grupa posluje u Srbiji od 2010. godine. AXA Osiguranje sa filijalama u 6 gradova u zemlji ima preko 300 zaposlenih i predstavlja najbrže rastuću kompaniju na tržištu osiguranja u zemlji.

 

Izvor: BIZLife
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top