Prihod od specijalnog broja lista Charlie Hebdo - 10 miliona evra | Ekonomist

Prihod od specijalnog broja lista Charlie Hebdo – 10 miliona evra

Od prodaje specijalnog broja u srijedu, francuski satirični list Charlie Hebdo imao je prihode koji dostižu 10 miliona evra.

Specijlani broj odštampan je u pet miliona primjeraka, a povod je bio napad na redakciju prethodne nedjelje u kome je poginulo 12 novinara. Odgovornost za masakr preuzela je Al Qaeda.

Kako piše Russia Today, primerak lista koštao je tri evra, prihodi od toga bili su osam miliona, dok je dodatnih dva miliona evra prihodovano od pretplata i donacija.

List je u decembru bio u velikim problemima, pa je objavio i javni poziv za donacije. Tiraž lista bio je oko 28.000 nedjeljno.

Međutim, pretplata, koja čini 40 odsto ukupnih prihoda lista, skočila je, prema riečima kolumnista Patrick Pelloux, sa sedam na 120 hiljada pretplatnika.

Kako navodi, sav prihod od prodaje ići će direktno listu Charlie Hebdo, kao i porodicama poginulih.

Na naslovnoj strani specijalnog broja je prorok Muhamed sa suzom u oku koji drži znak “Je Suis Charlie”. Iznad crteža biće naslov “Tout est Pardonné” što znači “Sve je oprošteno”.

 

Izvor: Bizlife
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top