Prihod grupe Ikea u svijetu 34 milijarde eura | Ekonomist

Prihod grupe Ikea u svijetu 34 milijarde eura

Ikea grupa je tokom poslovne 2017. godine ostvarila u svijetu ukupni prihod u vrijednosti od 34,1 milijarde eura, što je više nego prošle godine za 3,8 odsto, saopštio je danas taj trgovinski lanac za prodaju namještaja i opreme za domaćinstvo.

Oko 149.000 zaposlenih u Ikea robnim kućama širom svijeta ugostilo je u tom periodu 817 miliona posjetilaca, a ostvareno je i više od 2,1 milijarde posjeta na internet stranici tog trgovinskog lanca, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Ikea grupa, nastavlja da ulaže i u očuvanje životne sredine i pozitivan uticaj na klimatske promjene u svijetu.

Nedavna ulaganja u Francuskoj, Kanadi i Litvaniji povećala su broj postavljenih vjetrenjača na 415, što znači da Ikea grupa, naglašava se, trenutno posjeduje više vjetrenjača nego robnih kuća.

Istaknuto je da se time Ikea grupa približava svom cilju, da do 2020. postane energetski nezavisna kompanija, i to proizvodnjom onolike količine energije iz obnovljivih izvora koliko je troši za svoje poslovanje.


 

Izvor: Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top