Premijer Marković: Žabljak je danas veliko gradilište | Ekonomist

Premijer Marković: Žabljak je danas veliko gradilište

Žabljak je jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori gdje će se otvarati nova radna mjesta i stvarati nova vrijednost za našu državu, poručio je premijer Duško Marković nakon obilaska radova na putu do skijališta Savin Kuk.

– Danas sam još jednom u prilici da se uvjerim kako se na Žabljaku realizuju kapitalni infrastukturni projekti koji imaju za cilj da ovaj nesporni crnogorski resurs, resurs Žabljaka pretvori u novu vrijednost i za ovaj kraj i za cijelu Crnu Goru. Trenutno se na Žabljaku troši preko 16 miliona eura na različitu kapitalnu infrastrukturu. Ovdje smo sada na dionici puta od kilometar i dvjesta koji treba da obezbijedi kvalitetniji pristup skijalištu Savin Kuk. Biće završen za dva i po mjeseca. Nastavljamo i već su započeti radovi na novom parkingu – rekao je premijer Marković, dodjući da se pored ovog projekta na Žabljaku pripremaju uslovi za početak gradnje novog rizorta, hotela sa pet zvjezdica vrijednog 25 miliona eura.

– Dakle, Žabljak je i danas, ali verujem i u narednih nekoliko godina veliko gradilište, jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori. Ovdje će ljudi imati nove prilike za sebe, ovdje ćemo otvarati nova radna mjesta, ovdje ćemo stvarati novu vrijednost za našu državu i želim da zaista pohvalim lokalnu samoupravu i predsjednika Opštine, njegov tim koji zajedno sa Vladom zajedno sa mojim timom intenzivno i svakoga dana stvara pretpostavke za neki novi projekat i neku novu investiciju. Zaista sam radostan sa onim što sam imao priliku da vidim danas ovdje – zaključio je Marković.

Iz Vlade je saopšteno da je ukupna vrijednost projekta izgradnje dionice puta do skijališta iznosi oko 320.000 eura. Glavni izvođač „Intermost“ iz Podgorice je nakon dobijenih svih potrebnih dozvola od strane Opštine i Nacionalnih parkova prije desetak dana punim intenzitetom ušao u posao, tako da se završetak radova očekuje prije planiranog roka od tri mjeseca.

Komentariši

Top