Premijer Marković: Valorizovaćemo potencijal sjevera na brz i održiv način

Vlada Crne Gore želi da u kratkom roku, ali na održiv način, valorizuje razvojni potencijal, prije svega na sjeveru države, kako bi obezbijedila bolji životni standard građanima, saopštio je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa delegacijom austrijske firme Doplmajer, predvođene direktorom Doplmajer-Garaventa grupacije Mihaelom Doplmajerom.

– Ulažemo značajna sredstva u razvoj sveukupne infrastrukture – saobraćajne, energetske, digitalne kako bismo stvorili povoljne uslove za biznis i otvaranje novih radnih mjesta. Ekonomija raste po prosječnoj stopi od 4,9 odsto, a samo za dvije godine broj zaposlenih smo povećali za preko 17.000 – kazao je Marković.

On je istakao snažnu posvećenost države izgradnji ski rizorta i istakao projekat ski centra koji se gradi na području pet opština – Kolašina, Mojkovca, Bijelog Polja, Rožaja i Berana.

Podsjetivši da su u toku procedure za izgradnju infrastrukture na tom prostoru, Marković očekuje da će radovi biti završeni do 2020. godine.

Doplmajer je saopštio da je budućnost skijanja neupitna kao i da je trend u svijetu graditi ski rizorte koji se mogu koristiti i ljeti i na taj način apsolutno iskoristiti kapaciteti rizorta.

Kompanija Doplmajer-Garaventa je proizvela i instalirala 15.000 žičara na šest kontinenata. U 40 zemalja imaju predstavništva ili agencije i blizu 3.000 zaposlenih.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top