Premijer Marković: Turizam u Crnoj Gori u zamahu, svakog dana imamo sve više turista | Ekonomist

Premijer Marković: Turizam u Crnoj Gori u zamahu, svakog dana imamo sve više turista

Turizam u Crnoj Gori je u zamahu, svakog dana imamo sve više turista a značajan doprinos dobrim rezultatima daju investitori i projekti kakav je Luštica bay, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i delegacije Orascom Developmenta, predvođene izvršnim direktorom Haledom Bišarom.

– Turizam je u ekspanziji. Imali smo odličnu zimsku sezonu, a možemo reći da je ljetnja sezona počela ranije. Prema najnovijim podacima, u Crnoj Gori je trenutno 29 odsto više gostiju nego u istom periodu prošle godine – kazao je premijer.

Marković je izrazio zadovoljstvo razvojem rizorta i dinamikom radova te ocijenio da Luštica i drugi veliki rizorti na primorju daju novi kvalitet našoj turitičkoj ponudi. Bišara se zahvalio na kontinuiranoj podršci Vlade i rekao da bez toga projekat ne bi mogao uspješno da se razvija.

– Mi ne bismo mogli bez vas, ali ni turizam ne može biti uspješan bez investitora kakav je Orascom development – kazao je Bišar.

Na sastanku je razgovarano i o pitanjima značajnim za dinamiziranje radova u rizortu Luštica bay, koja je u vlasništvu Orascom Developmenta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top