Premijer Marković: Minimalac da bude 222 eura | Ekonomist

Premijer Marković: Minimalac da bude 222 eura

Vlada je ovlastila svoje članove u Socijalnom savjetu da predlože povećanje minimalne zarade 15 odsto odnosno sa 193 na 222 eura i smanjenje poreskog opterećenja rada 2 odsto. Takva odluka ima za cilj unapređenje životnog standarda građana s najnižim primanjima kao i smanjenje poreskih opterećenja koja će relaksirati poslodavce. Takvu odluku, kako je saopšteno, Vlada je mogla da donese zahvaljujući ohrabrujućim rezultatima ostvarenim dosljednim sprovođenjem ekonomske politike u prethodnom periodu.

– Ova odluka ima za cilj unapređenje životnog stasndarda građana sa najnižim primanjima, kao i smanjenje poreskih opterećenja koje će relaksirati poslodavce – kazao je premijer.

Kako se navodi na Tviter nalogu Vlade, Marković je dodao da je Vlada u mogućnosti da donese takvu odluku zahvaljujući ohrabrujućim rezultratima ostvarenim dosljednim sprovođenjem ekonomske politike ostvarenim u prethodnom periodu.

Marković je kazao i da će Vlada, kao i do sada, sve aktivnosti sprovoditi u stalnoj komunikaciji sa zainteresovanim stranama: i socijalnim partnerima i preduzetnicima i predstavnicima struke i nauke i civilnog sektora.

– Nedavno objavljeni rezultati za četvrti kvartal 2018. i trendove koje bilježimo i prevom kvartalu 2019. godine dodatno su ojačali utemeljenost ove odluke. Ovakvi rezultati jasno pokazuju da Vladine mjere ekonomske politike daju rezultate – kazao je Marković.

On je poručio je da će Vlada nastaviti dalje odlučno sprovođenje svih planiranih mjera sa ciljem ostvarivanja ključnih prioriteta-daljeg ekonsomskog rasta i razvoja, unapređenje životnog standarda građana, unapređenje poslovnog ambijenta i otvaranja novih radnih mjesta.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top