Premijer Marković: Finansijska stabilnost prirotet Vlade u narednoj godini

Ostvarivanje dinamičkog razvoja i potpuna finansijska stabilnost u Crnoj Gori biće prioritet u radu Vlade naredne godine, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom.

On je ukazao i na dobre ekonomske rezultate koje je Vlada ostvarila, a koji se ogledaju, prije svega, u ekonomskom rastu, smanjenju deficita, te povećanju broja zaposlenih.

– Marković i  Han su se saglasili da je postignut napredak u oblasti vladavine prava. Predsjednik Marković se posebno osvrnuo na borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, gdje imamo, kako je naveo, sve bolje rezultate, a u kratkom roku očekujemo i nove uspjehe posebno u oblastima borbe protiv trgovine ljudima i pranja novca – naglasili su iz Vlade.

Marković je istakao da je ambicija Crne Gore da uskoro otvori i preostalo pregovaračko Poglavlje 8 (Konkurencija), te da su predano radili i obezbijedili internu spremnost za zatvaranje nekoliko poglavlja.

– Na sastanku je razgovarano i o napretku o oblasti medija. Akcenat je stavljen na pitanja zaštite novinara i imovine medija. Rečeno je da se radi na usvajanju seta medijskih zakona koji bi trebalo da na kvalitetniji način unaprijede medijsku scenu – saopšteno je iz Vlade.

Marković je kazao  da je Crna Gora konstantno na poziciji koja promoviše dijalog i stabilnost, te da će nastaviti i dalje da na takav način podstiče napredak regiona i njegove aspiracije ka Evropskoj uniji.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top