Premijer Marković: Bolnici Meljine želimo da vratimo stari sjaj | Ekonomist

Premijer Marković: Bolnici Meljine želimo da vratimo stari sjaj

Značaj Bolnice Meljine je neupitan i država ulaže kontinuirani napor da za probleme u toj ustanovi nađe kvalitetno i održivo rješenje, kazao je premijer Duško Marković na sastanku sa predstavnicima Sindikalne organizacije radnika PZU OB Meljine.

– Na zajedničkom smo poslu da dođemo do rješenja. Siguran sam da niko ne razmišlja da Bolnica Meljine bude ugašena. Država ima jasan interes da obezbijedi nesmetano funkcionisanje zdravstvenog sistema i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu kako građanima tog dijela Crne Gore tako i turistima –  rekao je Marković.

Predstavnici Sindikalne organizacije, na čelu sa predsjednicom Slavicom Drobnjak, predočili su Markoviću tešku situaciju u kojoj se nalazi Bolnica kao i sve aktivnosti koje sprovode kako bi se obezbijedilo funkcionisanje tog sistema.

Za poštovanje je, istakao je Marković, posvećenost i briga zaposlenih o svojoj ustanovi. Na sastanku je ukazano na brojne aktivnosti Vlade kako bi zaposleni u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi primali zaradu i imali osnovna sredstva za rad i pružanje zdravstvene zaštite građanima.

– Važno je da sačuvamo profesionalni kadar u bolnici jer su oni naše najveće bogatstvo. Imamo dovoljno profesionalnih, ljudskih i razvojnih razloga da Bolnici Meljine vratimo stari sjaj – naglasio je premijer.

Razgovarano je o načinima na koje se može riješiti izuzetno kompleksna situacija, a predsjednik Vlade je istakao da svako rješenje mora biti apsolutno pravno utemeljeno.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top