Prema podacima Monstata prosječna zarada 512 eura

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u novembru je, prema podacima Monstata, iznosila 512 eura i bila je 0,2 odsto veća u odnosu na oktobar.

 Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u novembru je, u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasla 1,8 odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,6 odsto.

Prosječna bruto zarada u novembru iznosila je 768 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na oktobar porasle 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu ojačale 0,1 odsto.

Prosječne neto zarade u novembru su u odnosu na oktobar porasle u sektorima poslovanja sa nekretninama i usluge smještaja i ishrane 6,5 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 4,5 odsto, umjetnost zabava i rekreacija tri odsto, informisanje i komunikacije 2,4 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 1,2 odsto, prerađivačka industrija jedan odsto, građevinarstvo 0,9 odsto i zdravstena i socijalna zaštita 0,5 odsto.

Pad je zabilježen u sektorima saobraćaj i skladištenje 3,9 odsto, snabdijevanje električnom energijom 3,5 odsto, ostale uslužne djelatnosti 3,1 odsto, vađenje ruda i kamena 1,4 odsto, trgovina na veliko i malo i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,6 odsto, obrazovanje i snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama 0,4 odsto i državna uprava i odbrana 0,2 odsto.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top