Preko 2 miliona putnika na crnogorskim aerodromima | Ekonomist

Preko 2 miliona putnika na crnogorskim aerodromima

Prvi put u istoriji crnogorskih aerodroma, pređena je brojka od dva miliona opsluženih putnika, saopštili su iz Aerodroma Crne Gore.

Iz ove kompanije objašnjavaju da je  od 1. januara do 31. oktobra kroz oba crnogorska aerodroma prošlo 2.011.030 putnika, 296 hiljada više nego tokom prvih 10 mjeseci prošle godine, a promet aviona veći je za 14 odsto. Na Aerodromu Podgorica opsluženo je 920.943, a na tivatskom 1.090.087 putnika.

Trend rasta saobraćaja zabilježen je i tokom oktobra pa smo na podgoričkom aerodromu dočekali i ispratili 86.388 putnika, 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a na Aerodromu Tivat 54.858 putnika, 12 odsto više nego u oktobru 2016. Godine – navode iz ove državne kompanije.

Napominju da je tivatski aerodrom oborio rekord i prešao brojku od milion opsluženih putnika sredinom septembra, a u kompaniji očekuju da će brojka od milion opsluženih putnika na Aerodromu Podgorica biti zabilježena krajem godine.

Iz Aerodroma Crne Gore zaključuju da su tokom 2017.godine avioni oko 70 aviokompanija slijetali na crnogorske aerodrome, dok su i Aerodrom Podgorica i Aerodrom Tivat bili povezani sa po 40 destinacija.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top