Predstavljeno naselje Central novog mediteranskog grada Luštica Bay | Ekonomist

Predstavljeno naselje Central novog mediteranskog grada Luštica Bay

Naselje Central, koje će biti središte novog mediteranskog grada Luštica Bay, predstavljeno je sinoć u podgoričkom hotelu ,,Hilton”. To je ujedno bila prilika da se najave i prodajni paketi, posebno kreirani za građane Crne Gore kako bi im bile omogućene značajne povoljnosti u kupovini stanova, u ovom kompleksu.

Prema riječima Dragane Bećirović, PR savjetnice Luštice Bay, ova godina je u znaku velikih prekretnica u Luštici Bay.
– Stanovi, porodične kuće i vile u marini sa 176 vezova, prvi luksuzni hotel sa 5 zvjezdica na Luštici i jedan od najvećih u Boki, ,,Čedi Luštica Bay“, otvoriće vrata posjetiocima i gostima ovog ljeta – rekla je Bećirović.
Izvršni direktor kompanije Daren Gibson istakao je da je Central ključna karika u izgradnji novog priobalnog grada Luštice Bay.
– Ubrzano se približavamo završetku prve faze razvoja – naselja Marina  gdje smo izgradili i predali više od 160 apartmana, a još  60 apartmana, gradskih kuća i vila je u izgradnji. Izgradnja ,,Čedi hotela“ od 5 zvjezdica sa 111 soba je u poodmakloj fazi, glavni radovi na marini su završeni i upravo smo počeli sa završnim radovima, uključujući radove na maloprodajnim prostorima koji će okruživati marinu, sve u cilju priprema za zvanično otvaranje tokom ljetnje sezone ove godine – kazao je Gibson i pojasnio da
je ovo projekat vrijedan više od 1, 1 milijardu eura ali isto važan za građane Crne Gore, jer  postoji određena doza nerazumijevanja da Luštica Bay nije ili neće biti dostupna crnogorskim građanima.

–  Upravo je suprotno. Luštica Bay će biti otvorena i dostupna svima i naša je velika želja da podstaknemo lokalne žitelje ne samo da posjete Luštica Bay, već da kupe nekretnine i žive u njoj, bilo privremeno ili za stalno – poručuje Gibson.

Generalni menadžer hotela ,,Čedi Luštica Bay“ Mark de Ruijter otkrio je da će on biti provizorno otvoren 15. jula.
– Počastvovan sam što sam vođa sve većeg tima koji se sastoji, kako od crnogorskih tako i međunarodnih talenata. Sa ukupno 111 soba, od čega 60 apartmana, hotel je odlična investiciona prilika. Radujemo se što ćemo raditi zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom turizma  kako bismo postavili Crnu Goru na mapu svijeta – rekao je Ruijter i dodao da će hotel imati dva restorana, dva bara i spa sa azijskim tretmanima.

,,Luštica Bay Central“ imaće oko 10 hiljada metara kvdaratnih za restorane, galerije, butike, šoping centre i više od 20 hiljada metara kvadratnih javnih površina i zona za različite sportsko-rekreativne sadržaje, igrališta za djecu, kao i zatvoreni bazen. U primorskom okruženju obraslom stoljetnim čempresima, savremeni životni prostor za novu zajednicu od oko 3,5 hiljada stanovnika planira se na 240 hiljada metara kvadratnih. Central je, dodali su iz Luštica Bay-a, povoljna investiciona prilika sa učešćem od 10 odsto otplatom u 16 jednakih kvartalnih rata tokom četiri godine i 20 procenata iznosa prilikom primopredaje.  Poseban CKB premium kredit kreiran je za finansiranje kupovine nekretnina u ovom žarištu bokokotorskog života. Premium kredit se odobrava u iznosu od 300 hiljada eura, sa rokom otplate do 25 godina.

 

Komentariši

Top