Predstavljen Audi E-tron 55 Quattro | Ekonomist

Predstavljen Audi E-tron 55 Quattro

Tek je službeno predstavljanje otkrilo sve detalje o novom Audi električnom automobilu.

Riječ je o primjerku SUV vrste, a ako ga želite razlikovati od drugih, budućih E-tron modela ovaj se preziva 55 Quattro. Svim svojim odlikama će novi Audi biti konkurent Tesli model X, Jaguaru I-Pace te Mercedesu EQC.

Ovaj sportski SUV spada u klasu električnih vozila čiji deklarirani doseg ponešto premašuje 400 km, a tehnološka specifičnost je da napredni sustav regeneracije energije tom dosegu doprinosi i do 30%. Očekivano, pogon je na sva četiri kotača, po jedan elektro motor pogone prednju i stražnju osovinu, a ukupna snaga im iznosi 300 kW odnosno 402 KS dok raspoloživi zakretni moment iznosi 664 Nm. Navedeno je dostatno da Audi E-tron 55 Quattro ne bude trom, a o tome govori činjenica da mu za ubrzanje od nula do 100 km/h treba tek nešto preko 5,5 sekundi.

Prvi posve električni E-tron uz ostalo nudi i super brzo punjenje što će reći da ukoliko imate na raspolaganju priključak od 150 kW za vaš Audi, njegova baterija će se napuniti do 80% kapaciteta za samo pola sata. Vlasnikom ovog automobila možete postati već do kraja godine za kada su najavljeni prvi primjerci i to po cijeni od 79.900 eura. Na tržištu SAD prodaja kreće tek od drugog kvartala 2019. uz cijenu od 74.300 dolara. Jasno, navedene cijene su početne i treba znati da će prvih 2.600 primjeraka biti označeno kao “Edition One” te će kao takvi biti malo bogatiji opremom i solidno skuplji.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top