Predsjednik CG u Londonu: Nudimo značajne povoljnosti stranim investitorima

Crna Gora kroz kompetitivan ambijent za poslovanje, sa značajnim potencijalima u oblasti turizma, energetike i poljoprivrede, nudi značajne povoljnosti stranim investitorima, saopštio je predsjednik Milo Đukanović u Londonu.

Đukanović je sinoć, pred polazak za SAD, u Londonu na radnoj večeri u organizaciji kompanije Porto Novi, govorio većem broju uglednih poslovnih ljudi učesnika Private Wealth Foruma o pogodnostima investiranja u Crnu Goru.

On je, između ostalog, istakao da članstvo u NATO, otvaranje gotovo svih poglavlja u pregovorima sa EU, stabilan makroekonomski ambijent, značajni infrastrukturni projekti koji se realizuju i koji su planirani, kao i jasni pravci budućeg razvoja zemlje, predstavljaju osnovne razloge zbog kojih su brojni investitori iz svijeta pokrenuli svoje biznise u Crnoj Gori.

– Harmonizovali smo zakonodavstvo sa pravnom tekovinom EU i ojačali vladavinu prava – naveo je predsjednik Crne Gore i podsjetio da je sve to uticalo da pojedini svjetski brendovi, poput One&Only, za svoje prve projekte u Evropi izaberu upravo Crnu Goru.

Predsjednik Crne Gore je posebno istakao značaj inicijativa i projekata koji podižu standarde poslovanja i življenja u Crnoj Gori, kao najboljeg puta za sustizanje evropskih standarda, i otvaranja novih prilika i šansi posebno za mlade ljude.

– Raduje me i da sve više stranih investitora vidi i cijeni napore koje preduzimamo da razvijemo zemlju, da promijenimo način razmišljanja i usvojimo nova znanja i nove vještine upravljanja koje oni donose – zaključio je Đukanović.

Nakon što je odgovarao na brojna pitanja, Đukanović je pozvao prisutne da posjete Crnu Goru i da se na licu mjesta uvjere kakve su mogućnosti za realizaciju poslovnih ideja i projekata u raznim oblastima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top