Predsjednik Atlas grupe: CBCG na čelu sa Žugićem dio mafije

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saopštio je da su prema zvaničnim podacima CBCG, depoziti stanovništva od kraja decembra 2018. do kraja marta 2019. pali za 5,9 odsto.

Knežević je reagovao na izjave guvernera CBCG Radoja Žugića koji je kazao da je, nakon stečaja u IBM i Atlas banci, crnogorski bankarski sistem postao zdraviji, da rastu depoziti i likvidnost.

Knežević navode da će uskoro objaviti spisak banaka koje su, kako ističe, dio poreske mafije, koja je otimala PDV od države preko fiktivnih faktura.

U tu aferu je, kako navodi Knežević, umiješana CBCG, kao kontrolor poslovnih banaka.

Navodi da nijesu tačni i podaci o rastu depozita u bankama, koje je objavio Žugić. Knežević poručuju da depoziti stanovništva padaju.

– Prema zvaničnim podacima CBCG, depoziti stanovništva su od kraja decembra 2018. do kraja marta 2019. pali za 5,9 odsto. Nije razlog dakle samo stečaj u Atlas i IBM banci, nego je trend pada i prije toga započet. Nakon uvođenja stečaja, krajem aprila 2019, depoziti stanovništva su pali za ukupno 9,44 odsto u odnosu na decembar 2018. To su podaci za rezidente, a kada se dodaju i depoziti inostranih klijenata, onda je to pad za dodatnih 23 miliona eura – stoji u Kneževićevom saopštenju.

Knežević kaže da je o svemu obavijestio Evropsku centralnu banku.

– O kriminalnim aktivnostima guvernera Žugića obaviještena je Evropska centralna banka, a ja sve relevantne međunarodne adrese i moje poslovne partnere iz inostranstva obavještavam da Crna Gora nije stabilna destinacija za ulaganje već mjesto gdje se, uz odobrenje najviših vlasti, peru pare narko kartela. A u tome učestvuje CBCG, odnosno njen guverner Žugić – zaključio je Knežević.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top