Poznatu android tastaturu treba odmah izbrisati

Tri tastature objedinjene u Google Play prodavnici pod GO Keyboard imenom, iza kojih stoji GOMO Dev Team programerska kuća, izložila je svojih više od 200 miliona korisnika riziku, jer ih je snimala putem mikrofona, sakupljala podatke o pozivima, brojevima kartica i ličnosti svojih korisnika – iako je za to navela da neće raditi i da cijeni i poštuje privatnost onih, koji upotrebljavaju sporne aplikacije.

Problem je što je aplikacija sakupljala podatke i prisluškivala tj. špijunirala korisnike, ali je problem i to što je razvojni tim sve tri tastature iz GO Keyboard sistema podatke za novac ustupala kompanijama koje to zatraže i posebno kompanijama koje se bave plasiranjem oglasa.

Prema PhoneArena portalu, GO Keyboard je sakupljala svako slovo i svaku riječ koju su korisnici napisali kroz nju i skladištila ih na serverima kompanije!

Savjet AdGuard kompanije, koja je prevaru i otkrila jeste da odmah izbrišete sve GO Keyboard aplikacije koje imate i koristite neke druge! Google je obavešten u vezi sa ovim aplikacijama i njegova odluka, najvjerovatnije ukidanje aplikacija, očekuje se uskoro.


 

Izvor: Mondo.rs

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top