Poznat razlog zastoja na društvenim mrežama | Ekonomist

Poznat razlog zastoja na društvenim mrežama

Tokom 26. avgusta nekoliko sati korisnici širom svijeta, posebno Zapadne i Sjeverne Evrope, SAD, Kanade i Japana, nisu bili u mogućnosti da koriste WhatsApp, Instagram i Facebook nekoliko sati. Problemi su bili različiti – od nemogućnosti ulaska na svoj profil, preko nedostajućeg sadržaja News Feed-a, kao i izbacivanje različitih „Error…“ poruka.

U izjavi za The Verge, predstavnik Facebook kompanije je za medije izjavio da je u pitanju tehnički problem i da nisu svi korisnici istovremeno pogođeni, ali da kompanija daje sve od sebe da problem bude prevaziđen što je prije moguće. U drugoj izjavi, za Mashable, isti izvor je rekao da je istraga o problemu trajala dosta kratko, da je problem lociran i da se radi ubrzano na njegovom rješenju.

Tokom noći između 26. i 27. avgusta po našem vremenu Facebook, Instagram i WhatsApp su ponovo funkcionisali bez problema, a osim da je problem tehničke prirode, Facebook nije objasnio šta je tačno izazvalo višečasovni pad tri najveće društvene mreže i aplikacije za dopisivanje.


 

Izvor: Mondo

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top