Poziv za 1.000+ kasni zbog pregovora | Ekonomist

Poziv za 1.000+ kasni zbog pregovora

Javni poziv za građane za učešće u projektu Hiljadu plus biće objavljen u prvoj polovini jula, a razlog kašnjenja poziva su pregovori sa bankarskim i građevinskim sektorom, ali i drugim subjektima koji su dio projekta, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma (MORT).

Cilj je, kako su objasnili, obezbjeđivanje najpovoljnijih uslova na tržištu kada je riječ o dugoročnim kreditima.

“Sada, kada su svi pregovori završeni, stekli su se uslovi za raspisivanje javnog poziva koji će biti objavljen u prvoj polovini jula, a građani će moći da predaju zahtjeve u jednoj od pet komercijalnih banaka koje učestvuju u projektu i to Societe Generale Montenegro, NLB, Crnogorskoj komercijalnoj banci, Erste i Lovćen banci”, kazali su Dnevnim novinama iz MORT-a.

Treća faza Projekta rješavanja stambenih potreba građana po povoljnim uslovima nastavak je prethodna dva projekta Hiljadu plus koji su realizovani od 2010. do 2011. i od 2015. do 2017. godine u saradnji i kroz kreditni aranžman sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB).

U prethodne dvije faze projekta 809 domaćinstva, tačnije 2.149 građana, riješili su stambeno pitanje.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top