Povorka pod maskama u Budvi | Ekonomist

Povorka pod maskama u Budvi

Aktivisti nevladine organizacije (NVO) “Feštađuni” i druge karnevalske grupe sinoć su u kostimima i sa maskama prodefilovali kroz Budvu, pozdravljali mještane, vlasnike restorana i turiste i pozivali ih na karneval koji će danas biti održan u tom gradu.

Oni su “abrumom” pozvali na veliku povorku 16. Međunarodnog karnevala, koji će ove godine biti održan pod sloganom “Prava ljubav nikad ne promaši”.

Predsjednica NVO “Feštađuni” Marija Pjerotić je za agenciju Beta rekla da je veoma iznenađena koliko gostiju je trenutno u Budvi i da ona ne pamti da je u ovom periodu Budva bila “toliko puna turista”.

“To znači da je karneval odradio svoje, što znači da ga treba čuvati i njegovati, da treba da živimo za njega, jer ga radimo turistički, reklamiramo Budvu, ali tako reklamiramo i Crnu Goru”, istakla je ona.

Prema njenim riječima, trebalo bi da se ujedine predstavnici Kotora, Herceg Novog, Tivta i Budve kako bi Crna Gora postala prepoznatljiva po mediteranskim manifestacijama.

“Ne bismo uspjeli da nas ne podržavaju građani, svi hotelijeri, restorani, opština Budva, Turistička organizacija Budve, jer su se svi stavili u službu karnevala i nadam se da će svake godine biti sve bolje”, istakla je Pjerotić.

Jedan od ugostitelja koji je ispred svog restorana iznio hranu za učesnike povorke, Dejan Kotri rekao je da se “vidi da je praznik u Budvi, da je mnogo turista došlo a da se mještani trude da budu dobri domaćini”.

Karneval se održava u okviru manifestacije Karnevalske majske večeri, koja će do 6. maja okupiti više od 50 karnevalskih grupa sa oko 1.200 učesnika iz raznih zemalja.

Manifestaciju organizuju Turistička organizacija Budve, Opština Budva, NVO “Feštađuni” u saradnji sa Kulturnim centrom “Stara Budva” i hotelom “Mažestik”.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top