Povećati broj turista s prioritetnih tržišta

Program rada i finansijski plan Nacionalne turističke organizacije (NTO) za ovu godinu usmjereni su na povećanje broja turista sa prioritetnih emitivnih tržišta, podsticanje diverzifikacije i inovacije proizvoda, produženje sezone i smanjenje sezonalnosti, ocijenjeno je na sjednici njene Skupštine.

Na sjednici, kojom je predsjedavao resorni ministar Pavle Radulović, ocijenjeno je da su ti dokumenti NTO usmjereni na jačanje marketinga, javno-privatnih partnerstava, efikasnost upravljačke mreže i kapacitete turističke privrede.

Direktorica NTO, Željka Radak Kukavičić, predstavila je na sjednici izvještaj o realizaciji programa rada te organizacije, kao i finansijski izvještaj za prošlu godinu.

Iz NTO-a su kazali da je Radak Kukavićić podsjetila na pozitivne rezultate prethodne turističke sezone, kada je zabilježeno oko dva miliona turističkih dolazaka i skoro 12 miliona ostvarenih noćenja i ostvareno oko 960 miliona EUR prihoda od turizma, što je rast od 8,9 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Ona je, kada je u pitanju struktura turista, navela da je značajniji rast zabilježen sa tržišta Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Rusije, Austrije i Poljske.

Skupština je konstatovala da je NTO u prošloj godini sve aktivnosti realizovala kvalitetno i u obimu i intezitetu, u skladu sa raspoloživim budžetom, što je značajno doprinijelo poboljšanju imidža i prepoznatljivosti zemlje kao turističke destinacije na međunarodnom tržištu.

Na sjednici su, s obzirom da je mandat Skupštine NTO istekao, verifikovani četvorogodišnji mandati njenim članovima.

Verifikovani su mandati ukupno 36 članova, među kojima su Vlada, sve lokalne turističke organizacije, kao i kompanije strateški partneri crnogorskog turizma, visokoškolske obrazovne institucije iz oblasti turizma, kao i udruženja turističke privrede i javne institucije koje su povezane sa turizmom.

Izabrani su i novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora NTO, za četvorogodišnji period, u sastavu Damir Davidović, Milena Mijajlović, Ahmet Zajmović, Vanja Krgović Šarović, Predrag Jelušić, Jelena Jovetić, Vesna Simović, Amel Dedeić.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top