Povećanje poreza nije mjera koja daje rezultate u dugom roku | Ekonomist

Povećanje poreza nije mjera koja daje rezultate u dugom roku

Od svog formiranja Montenegro Biznis Alijansa (MBA) je bila zagovornk smanjenja svih vrsta poreza i u tome bila veoma uspješna.

Danas smo svjedoci da pojedine lokalne uprave u želji  da povećaju budžetske prihode, uvode nove namete na građane i poslodavce. U MBA smatramo da je to nedopustivo i da je kao mjera kontraproduktivno. Na taj način se u kratkom roku postiže cilj onih koji su te mjere uveli, ali takve mjere imaju dalekosežne  negativne posledice za biznis. Na ovaj način se dodatno iscrpljuje biznis, kao dominantna djelatnost od koje zavisi  razvoj naše ekonomije. Jer, samo razvijeni biznis može obezbijediti  ekonomski napredak i uticati na povećanje standarda naših građana. I dok na nivou države poslodavci preko poslovnih asocijacija rade sa Vladom na otklanjnju biznis barijera, na lokalnom nivou se narušava lokalni biznis ambijent.

MBA energično podiže glas protiv ovakve “podrške biznisu” na lokalnom nivou i poziva sve relevantne subjekte da se uključe u rješavanje ovog problema koji ima nesagledive negativne posledice za razvoj biznisa. Ovakva događanja, upravo ukazuju na neophodnost intenzivnije saradnje države i lokalnih zajednica jer je prosto neophodno na čitavoj teritoriji naše države stvoriti optimalne uslove za razvoj biznisa.

I na kraju, mi nemamo rezervni biznis, zato smo obavezni da u kontinuitetu stvaramo uslove za što kvalitetniji poslovni ambijent na svim nivoima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top