Povećane cijene noćenja u Amsterdamu

Gradske vlasti u Amsterdamu najavile su nove poreze za turistička noćenja, čiji je broj u proteklim godinama naglo porastao, a novi prihodi od turizma biće usmjereni u održavanje grada.

Amsterdam već naplaćuje sedam odsto poreza na hotelske račune, a gradski oci su u srijedu najavili novi namet prema kojem će hotelski gosti po noćenju ubuduće plaćati dodatna tri eura u gradsku blagajnu.

Amsterdam očekuje da će tom mjerom povećati prihode za dodatnih 100 miliona eura godišnje koje će usmjeriti u pomoć za očuvanje istorijske panorame grada, javlja Hina.

Kako bi držao korak s turističkim bumom, grad planira u sljedećih nekoliko godina da uloži 289 miliona eura u održavanje mostova, kanala i ulica.

Udruženje holandskih hotela i restorana Koninklijke Horeca, kritikovala je najavu novih davanja, ocjenjujući da Amsterdam već ima najviše turističke poreze među popularnim evropskim destinacijama.

Amsterdam očekuje da će do 2025. broj posjetitelja porasti na 30 miliona godišnje.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top