Potrošačka korpa 806 eura | Ekonomist

Potrošačka korpa 806 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za april iznosila je 806,1 eura, od čega se na hranu i bezalkoholna pića odnosilo 255,1 eura, na neprehrambene proizvode i usluge 351,3 eura, dok je vrijednost imputirane rente 199,7 eura.

“Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u aprilu ove godine, u odnosu na mart zabilježila je rast od 0,2%. Vrijednost minimalne potrošačke korpe za hranu i bezalkoholna pića u aprilu u odnosu na mart 2015. godine, zabilježila je pad od 0,5%”, saopšteno je Monstat.

Vrijednost minimalne potrošačke korpe za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na mart zabilježila je rast od 0,3%, dok je vrijednost imputirane rente u odnosu na mart zabilježila rast od 0,8%.

“Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u aprilu ove u odnosu na april prošle godine, povećana je za dva odsto, dok je u odnosu na decembar 2014. godine povećana za 1,3%”, navode iz Monstata.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top