Potpuno personalizovano PayPal pokrenuo novi P2P servis za plaćanje | Ekonomist

Potpuno personalizovano PayPal pokrenuo novi P2P servis za plaćanje

Po prvi put, svi koji koriste PayPal servis moći će preko nove usluge na domeni PayPal.Me koristiti potpuno personalizirani URL koji će olakšati primanje novaca na ovaj iznimno popularni servis.

Iako se mnogi pitaju koji je razlog da PayPal krene s nečim što, na prvi pogled, već ima u svom portfelju, ali ovo je nešto sasvim novo. Prvo i osnovo, linkovi oblika paypal.me/vase-korisnicko-ime su vrlo jednostavni za pamćenje i dijeljenje putem društvenih mreža, ako na primjer skupljate donacije za svoj novi projekt. K tome, ovdje je naglasak na potpunoj jednostavnosti, za razliku od “klasičnog” PayPala na PayPal.Me možete vrlo brzo uplatiti i primiti novac jer je riječ o servisu koji je namijenjen nešto mlađoj populaciji. Jer, ovdje ćete moći podijeliti novac za troškove, posuditi novac prijateljima ili porodici, platiti nekome ručak ili večeru u restoranu i tome slično… Dakle, riječ je o svojevrsnom “peer-to-peer” ili skraćeno “P2P” servisu za materijalne troškove…

PayPal već sada ima bazu od 170 miliona aktivnih korisnika sirom svijeta, s uslugom PayPal.Me želi otići korak dalje i stvoriti, kako sami to kažu “sasvim novo korisničko iskustvo kada je u pitanju plaćanje putem weba”. Kako se u današnje vrijeme praktično sve odvija u pokretu, potrebna je brzina, mobilnost i jednostavnost, PayPal.Me to sve ima. Postoji sličan servis, koji se zove Venmo, ali on radi isključivo s američkim bankama. PayPal.Me je krenuo u 18 zemalja svijeta, popis možete pogledati na službenoj web stranici projekta PayPal.Me.  Kao i puno puta kada su premijere globalnih servisa u pitanju.

Izvor Zimo

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top