Potpredsjednik SAD danas sa premijerom Crne Gore na samitu Jadranske povelje | Ekonomist

Potpredsjednik SAD danas sa premijerom Crne Gore na samitu Jadranske povelje

Potpredsjednik SAD Majk Pens nastavlja danas posjetu Crnoj Gori susretom sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem i obraćanjem učesnicima Jadranske povelje na samitu kome prisustvuju premijeri država regiona.

„Ovo je opipljiv znak naše posvećenosti Crnoj Gori kao najnovijoj članici NATO-a“, rekao je Pens na večeri koju je u njegovu čast organizovao premijer Duško Marković, a kojoj su prisustvovali predsjednik države Filip Vujanović i predsjednik skupštine Ivan Brajović, kao i ministri odbrane i inostranih poslova.

Posle bilateralnog susresta sa crnogorskim premijerom Markovićem, potpredsjednik SAD će učestvovati u radu samita Jadranske povelje koji se danas održava u Podgorici.

Domaćin tog skupa su Crna Gora i Makedonija, koja trenutno predsjedava Jadranskom poveljom – regionalnom inicijativom pokrenutom 2003. godine pod okriljem SAD, s ciljem da koordinira aktivnosti podrške zemljama aspirantima za članstvo u NATO-u.

Pored domaćina premijera Crne Gore Duška Markovića i Makedonije Zorana Zaeva, u radu skupa učestvovaće premijeri Hrvatske Andrej Plenković, Albanije Edi Rama, predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine (BiH) Denis Zvizdić, predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić i predsjednik Kosova Hašim Tači.

Sa Pensom je u Podgoricu doputovala i njegova supruga Karen, koja će danas obići farmu pčela kraj Podgorice i najveće jezero na Balkanu Skadarsko jezero.

Izvor: BIZLife/Beta

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top