Potpisan ugovor o obnovi dijela barske pruge | Ekonomist

Potpisan ugovor o obnovi dijela barske pruge

Predstavnici srpskih i ruskih želježnica potpisali su danas u Beogradu ugovor o obnovi barske pruge na 77 kilometara dugoj dionici Resnik-Valjevo, koja će biti finansirana sredstvima ruskog kredita u iznosu od 80 miliona američkih dolara.

Ugovor su potpisali generalni direktori preduzeća Infrastruktura Železnice Srbije i kompanije ruskih željeznica RŽD International Goran Maksić i Sergej Pavlov.

„Radovi bi trebalo da počnu u martu i biće završeni u aprilu 2017. godine, nakon čega će brzina vozova na toj dionici sa sadašnjih 30 do 50 kilometara na sat, biti podignuta na 120 kilometara na sat“, rekao je Maksić.

Kako je naveo, to je prva dionica barske pruge kroz Srbiju koja će biti rekonstruisana i modernizovana, prenosi Mina business.

Prema riječima Pavlova, ruske željeznice su veoma zadovoljne saradnjom sa srpskim, najavljujući da će 15. decembra iz Moskve krenuti za Beograd prva dva od ukupno 27 ruskih vozova koje je Srbija kupila od Rusije zahvaljujući sredstvima ruskog kredita od 100 miliona dolara.

Kako je precizirao, isporuka prva dva voza realizuje se čak dva mjeseca prije roka.

Barska pruga izgrađena je prije 40 godina i od tada nije bilo ozbiljnijih radova na njenom remontu.

Izvor: MINA-business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top