Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor | Ekonomist

Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović potpisali su danas Ugovor o koncesiji za Luku Kotor AD. Luka Kotor je dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina.

Poslovnim planom za period od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko pet miliona eura.

– Ovo jedokaz da država ne vodi računa o tome da li je vlasti u nekom gradu opozicija ili pozicija sa državnog nivoa, nego o razvoju grada i dobru građana Crne Gore – kazao je ministar Nurković.

Realizacijom planiranih investicija Luka Kotor će stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovije generacije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, biće značajno povećan kvalitet vršenja lučkih usluga.

Dodijeljena koncesija, kako je danas konstatovano, velika je odgovornost, ali i prilika za realizaciju razvojnih planova.

Nakon potpisivanja ugovora poručeno je da slijede infrastrukturna ulaganja.

Ivanović je kazao da je Luka Kotor dobar primjer kako državna firma moćže uspješno da posluje.

Dobijena koncesija znači veliko priznanje, ali i odgovornost za dalje korake koje u razvoju AD Luka Kotor leže na menadžementu ove značajne kotorske i crnogorske kompanije. Odbor direktora se zahvalio Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na izuzetno konstruktivnom i korektnom odnosu i jasno definisanim smjernicama koje je bilo potrebno ispoštovati u postupku dodjele prvenstvene koncesije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top