Potpisan sporazum između UK i CG: Olakšan prevoz robe i putnika | Ekonomist

Potpisan sporazum između UK i CG: Olakšan prevoz robe i putnika

Sastanak Mješovite komisije u oblasti međunarodnog drumskog prevoza između delegacija Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske održan je danas u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva, kojom prilikom je potpisan sporazum o lakšem transportu roba i putnika.

Na sastanku je potpisan Protokol i parafiran tekst Sporazuma između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju, kojim se uređuju odnosi u prevozu putnika i tereta, olakšava protok robe i putnika i uklanja niz administrativnih barijera.

Sporazum je u ime Ministarstva saobraćaja i pomorstva Crne Gore parafirao Dalibor Milošević, a u ime Departmana za transport Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Prajs Dankan.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva saobraćaja, pomenute delegacije su se dogovorile i sporazumom obavezale na potpunu liberalizaciju prevoza tereta između dvije zemlje, u tranzitu i prevozu za/iz treće zemlje, što za prevoznike koji obavljaju prevoz između dvije zemlje znači znatno smanjenje administrativnih barijera i ograničavanje tržišta prevoza tereta.

Konstatovano je da postoji prostor i potencijal za unapređenje međusobne saradnje i poboljšanje trgovinske razmjene, a potpisivanje navedenog Sporazuma doprinjeće savremeno organizovanom međunarodnom prevozu između Crne Gore i Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top