Potpisan sporazum: Aktivira se posebna kreditna linija za ulaganje u ICT | Ekonomist

Potpisan sporazum: Aktivira se posebna kreditna linija za ulaganje u ICT

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije Vujica Lazović i izvršni direktor Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević, potpisali su Sporazum o saradnji koji predviđa aktiviranje posebne kreditne linije za ulaganje u ICT.

Sporazumom se uspostavlja saradnja između Fonda i Ministarstva u dijelu podrške unapređenju preduzetništva u domenu razvoja i pružanja usluga iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija kroz aktiviranje posebne kreditne linije za ulaganje u ICT.

“Potpisivanjem Sporazuma o saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom, sredstva za započinjenje biznisa u oblasti ICT-a odnosno za veću upotrebu ICT-a činimo dostupnim po povoljnim uslovima i studentima, malim i srednjim preduzećima i start up kompanijama. Ovo je jedan od ključnih stepenika na putu prodora ICT tehnologija u biznis sferu u Crnoj Gori, a time i veliki korak na putu daljeg razvoja informatičkog društva odnosno društva znanja“, rekao je Lazović.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top