Potpisan kolektivni ugovor za Luku Bar, ambiciozan biznis plan za ovu godinu

Kolektivni ugovor za kompaniju Luka Bar potpisan je danas, nakon sastanka delegacije Privredne komore Crne Gore sa menadžmentom tog preduzeća.

Kako je saopšteno iz Luke Bar, tema sastanka bila je Podrška PKCG za ostvarenje Biznis plana Luke Bar za 2019. godinu, sa posebnim akcentom na tržište Srbije, a prije svega na saradnju sa HBIS Smederevo, po pitanju uvoza sirovina.

– Ono što je akcentovano kao veoma značajno jeste podrška i zajednička inicijativa PKCG i kompanije “Luka Bar”, za izmjenu određenih normativnih i zakonskih akata, a što će umnogome olakšati lučko poslovanje, naročito u dijelu koji se odnosi na poslovanje Slobodne zone Luke Bar – navode u toj kompaniji.

Kako dodaju, Privredna komora, na čelu sa predsjednikom Vlastimirom Golubovićem, imala je veoma veliku ulogu u posredovanju prilikom sklapanja poslovnih aranžmana između Luke Bar i poslovnih partnera sa tržišta Srbije.

– Kao naročito značajan posao, izdvaja se posao na pretovaru žitarica, sa srpskom kompanijom ”Agroglobe”, a čija realizacija počinje sljedeće nedjelje i nakon dužeg vremena staviće se u rad kapaciteti Silosa za žitarice u Luci Bar. Biznis plan za 2019. godinu je ambiciozan, ali postavljen na realnim osnovama i očekivanjima – istaknuto je na sastanku.

Da bi se ostvario predviđeni pretovar i rezultat, podrška PKCG u sklapanju poslova sa partnerima iz cijelog regiona biće od izuzetnog značaja.

– I ova posjeta Golubovića pokazuje da je Privredna komora zaista dom svakog crnogorskog privrednog subjekta – dodaje se u saopštenju.

U delegaciji PKCG su bili i potpredsjednik Danilo Gvozdenović i sekretar Odbora za saobraćaj Savo Barović, dok su sastanku u ime Luke Bar prisustvovali Predsjednik Odbora direktora Vojin Žugić, izvršni direktor Vladan Vučelić, sekretar Vesna Mihaljević, pomoćnik izvršnog direktora Deda Đelović, komercijalni direktor Dragutin Niković, finansijski direktor Nenad Vujnović i šef kabineta izvršnog direktora Milica Šestović.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top