Posljednji let AirBerlina | Ekonomist

Posljednji let AirBerlina

Da se u današnjem svijetu ne vrti sve oko novca i poslovnog uspjeha pokazao je posljednji let AirBerlina.

Ta posrnula aviokompanija je već dvije nedjelje prije posljednjeg zakazanog leta prodala dovoljno karata po visokim cijenama da osigura sebi profit.

Neka sjedišta prodata su po cijeni šest puta većoj od uobičajene.

Ovaj fenomen je objašnjen nostalgičnom reakcijom putnika na odlazak nesolventnog avioprevoznika čije su usluge koristili skoro četiri decenije.

Putnici su tokom posljednjeg leta preplavili internet svojim selfijima sa istog i fotografijama čokoladica u obliku srca koje su bile zaštitni znak AirBerlina.

Posljednjih nekoliko letova ove kompanije bilo je nabijeno emocijama. Na kraju leta iz SAD pilot je izveo oproštajni manevar koji je uplašio posmatrače na aerodromu u Dizeldorfu.

On je naime pred slijetanje ugasio motor, skrenuo ulijevo i proletio pored aerodromske zgrade. Nekoliko sekundi kasnije, ponovo je upalio motor i napravio novi krug za slijetanje. Putnici su se uplašili, ali su vrlo brzo shvatili o čemu se radi.

Još jedan oproštaj ostao je zabilježen u medijima. Tokom putovanja na Siciliju pilot i stjuardese su se zahvaljivali putnicima na njihovoj dosadašnjoj podršci, nazdravljali sa njima, a zauzvrat dobili aplauz i tješenje zbog mogućeg gubitka posla.

Da podsjetimo, AirBerlin ide u stečaj a Lufthansa će preuzeti više od pola njegove flote dok će low cost kompanije uzeti prava sletanja.


 

Izvor: B92

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top