Posle rasta neizvjestan period za prevoznika iz Dohe | Ekonomist

Posle rasta neizvjestan period za prevoznika iz Dohe

U posljednjoj finansijskoj godini završenoj u martu 2017, Avio-kompanija Katar Ervejz zabilježila je rast neto dobiti za skoro 22 odsto, saopšio je avio-prevoznik.

Rezultati se odnose na preiod od 1. aprila 2016. do 31. marta 2017, znatno prije nego što su Saudijska Arabija i neke njene saveznice prekinule odnose sa Katarom i vazdušnu liniju sa Dohom prije nedjelju dana, izvještava agencija Frans pres.

“Naši godišnji rezultati još jednom odražavaju uspješnost naše strategije širenja i rasta”, izjavio je glavni izvršni direktor Katar Ervejza, Akbar Al-Baker.

Neto dobit je porasla na 540 miliona dolara (482 miliona eura), što je za 21,7 odsto više nego godinu dana ranije. Prihodi su povećani za 10 procenata na 10,6 milijardi dolara.

Uprkos dobrim rezultatima, sadašnji period je vrlo neizvjestan za prevoznika iz Dohe, ocjenjuje Frans pres.

Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Bahrein i drugi optužuju Katara da podržava ekstremističke grupe, zbog čega su uveli kaznene mjere prema Dohi koje uključuju i zabranu preleta njihovog vazdušnog prostora kompaniji Katar Ervejz, a Saudijska Arabija je čak povukla licencu za rad ovom avio-prevozniku iz te kraljevine.

Ova vazduhoplovna kompanija takođe nastoji da se izbori sa posljedicama zabrane unošenja elektronskih uređaja većih od mobilnih telefona u putničke kabine na letovima sa Bliskog istoka, koju su u martu ove godine uvele Sjedinjene Države, podsjeća francuska agencija.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top